Sociale media kunnen op verschillende manieren worden ingezet als versneller.

 

Achtergrond

Toepassing van social media in een regionale designcompetitie: een case study in Nederland (Application of social media in a regional design competition: a case study in the Netherlands)
Renée de Waal et al. (2013)
Proceedings of the 14th International Conference on Information Technologies in Landscape Architecture, DLA Conference 2013, Bernburg, Germany, 6-8

Veel wetenschappers bepleiten een grote rol voor stakeholders in ruimtelijke ordening en design. Het faciliteren van deze betrokkenheid kan een uitdagende taak zijn, waarbij je informatie moet delen, burgers moet ondersteunen in het vormen van een mening, en een community moet opbouwen om vertrouwen en acceptatie te kweken.Het toepassen van traditionele methoden van participatie, zoals bijeenkomsten en workshops, kan leiden tot problemen met toegankelijkheid en inclusiviteit. Tijd en plaats kunnen namelijk beperkende factoren zijn. Online methoden geven deelnemers de kans om mee te doen zonder fysiek aanwezig te zijn en wanneer het hen uitkomt. Ook kan meedoen anoniem, mocht dat gewenst zijn. Ook staan nieuwe technologieën efficiënte interactie toe met burgers voor relatief weinig kosten.